Meritxell Clavera Codina

TAURONS

Per començar, he de dir que aquest viatge internàutic ha estat una mica complicat perquè mai n’havia fet cap i no sabia com començar ni on anar. Molt es deuen trobar en la mateixa situació ja que hi ha molta gent que desconeix la manera de buscar informació a Internet, però els animo a fer-ho perquè no és difícil i, a més, es una manera molt ràpida de trobar la informació que es vol. De tota manera, cal tenir molt clar el tema sobre el qual vols buscar perquè hi ha molts documents sobre un mateix tema.

He decidit fer un viatge internàutic sobre els taurons. El meu interès per ells ve donat perquè quan vaig anar a Austràlia se’n parlava molts i, fins i tot, hi va haver un avís de taurons quan érem a la platja. A més, són uns animals que sempre m’han causat certa curiositat pel seu comportament i, per això, vull saber més sobre ells.

Primer de tot he anat a diversos buscadors com ara http://www.yahoo.com/, http://www.atavista.com/ i el Microsoft d’Espanya http://www.msn.es/homepage.asp. He hagut de buscar molt perquè sempre apareixia informació sobre un equip de fútbol anomenat "tiburones rojos", però al final he trobat el que buscava. He optat per l’últim buscador ja que he trobat bastants documents sobre els taurons i miro quins són els que més m’interessen per a la meva búsqueda.

El buscador m’ha ofert una pàgina on hi ha diversos documents sobre els taurons. Poso el bookmark per si després hem de tornar a aquesta pàgina http://search.msn.es/results.asp?FORM=MSNH&v=1&RS=CHECKED&CY=es&q=tiburones. Entro en un dels documents que té per títol Asociación ibérica de tiburones y rayas – Madrid i on el s’hi pot accedir directament a través del vincle següent http://personal2.redestb.es/nicoat. Es tracta d’una pàgina oficial sobre una associació ibèrica dels taurons i les rayas i ens ofereix diversos apartats sobre els taurons. El més interessant es l’apartat de links on hi trobes molta informació: les seves característiques generals, els diferents tipus de taurons que existeixen, la relació que tenen amb el càncer, informació sobre els sues atacs, els noms tècnics que tenen i, fins i tot, trobes acudits sobre ells. Un altre apartat interessant és el de fotografies.

Després de mirar aquesta pàgina vaig a una altre vegada al vincle que m’ha donat el buscador de Microsoft d’Espanya. Buscava taurons d’Austràlia, però no els he trobat en aquesta pàgina, així que entro en un altre document anomenat Tiburones de Puerto Rico que te el vincle http://cuhwww.upr.clu.edu/~cgarcia/tiburon/. És una guia que identifica i dóna informació sobre un tipus de tauró que és de la classe dels Gnathoostomata. De tota manera, a mi m’interessa aconseguir informació sobre els tauró blanc, que és el més perillós de tots i es troba a Austràlia.

Com que no trobo informació rellevant en aquest buscador me’n vaig en un altre, el de http://yahoo.com/ i em proporciona un pàgina amb informació sobre aquesta classe de taurons i poso el vincle per poder-hi accedir directament http://google.yahoo.com/bin/query?p=tibur%f3n+blanco&hc=0&hs=0. Entro en el document Great White Shark Home Page for FLMNH amb el següent bookmark http://www.flmnh.ufl.edu/fish/Sharks/White/White_Shark.htm. A partir d’aquesta pàgina pots accedir a altres enllaços i entro en http://www.flmnh.ufl.edu/fish/Sharks/Statistics/statistics.htm#white on hi ha estadístiques sobre els atacs del tauró blanc en diversos països, la gent atacada, a quina profunditat i a quina temperatura, etc. També hi ha una pàgina on dóna informació sobre els embrions del tauró http://www.flmnh.ufl.edu/fish/Sharks/White/embryo.htm. Ja per últim, entraré en el document amonenat ENLACES DE INTERÉS ICTIÓLOGICO que té per vincle http://www.icm.csic.es/rec/gim/enlaces.htm on hi ha més enllaços i agafo el Australian Museum on line (Ichthyology) http://www.austmus.gov.au/fishes/fishfacts/ on hi pots trobar informació de totes les espècies de peixos ja que es un museu aquàtic, però jo busco el tauró blanc, que és l’espècie que a mi m’interessa. http://www.austmus.gov.au/fishes/fishfacts/fish/ccarchar.htm i, per suposat, trobo més informació sobre els taurons.

A través d’aquestes pàgines webs pots trobar més informació sobre els taurons, però jo ja no m’expandiré més perquè sinó no acabaria mai perquè hi ha un munt de documents. Estic contenta del meu primer viatge a través de la xarxa perquè he trobat moltes coses i, a més, ja sé fer servir els buscadors, tot i que, a vegades, és complicat perquè hi ha massa documents a mirar i es necessita bastatnt de temps.

 

 

 

 

 

 

 

~